В опит да помогне на Серхио Перес да подобри представянето си, от Ред Бул планират да се върнат към спецификацията на автомобила на мексиканеца от началото на сезона. 

Както е известно отборът реши да запази Чеко до края на сезона във Формула 1, въпреки неубедителното му представяне напоследък, което компрометира първото място на отбора при конструкторите, след като Макларън се доближи на 42 точки. 

Спечелил eдва 28 точки в последните 8 състезания, спекулациите за бъдещето на пилота бяха сериозни, но Биковете все пак решиха да го запазят. Сега те ще се стремят да направят колата по-удобна за него, каквато бе в първите състезания, когато той записа 4 подиума от първите 5 надпревари. 

„Вярваме, че можем да променим нещата и да му помогнем. Да си съотборник на Макс Верстапен не е най-приятното нещо във Формула 1. Чеко обаче има качества, печелил е състезания и ние редовно обсъждаме какво трябва да направим, за да подобрим ситуацията. Затова е необходимо да опитаме да направим колата по-лесна за каране“ заяви съветникът Хелмут Марко пред ESPN.

„Колкото е по-труден автомобила, толкова повече се увеличава разликата до Макс, тъй като той е невероятен талант. Затова трябва да намерим по-добър баланс, който ще направим колата по-лесна за управление и по-предвидима, като по този начин трябва да елиминираме и непостоянството в представянето“ добави той.