Легендарният инженер във Формула 1 Ейдриън Нюи отново няма да премине във Ферари, въпреки сериозният интерес от страна на Скудерията към него. 

Според информации на Апенините двете страни не са постигнали споразумение, след като гуруто по дизайна на автомобилите е поискал правото да налага вето при наемането на нови инженери от Черните кончета, което не се е харесало на настоящия шеф Фредерик Васьор.

„Винаги казвам, че отделния човек е по-малко важен в сравнение с колектива и това се потвърждава в случаите, когато се разделяш с някого или когато привличаш някого“ заяви наскоро Васьор, което потвърждава неговата философия.  

Затова и по всичко изглежда, че 65-годишният специалист ще поеме към Астън Мартин срещу 100 милиона долара, като се очаква трансферът да бъде потвърден официално през септември. Макларън и Уилямс също имаха интерес към него. 

Както е известно автомобилите на Нюи са спечелили 12 титли при конструкторите и 13 при пилотите, последните 3 от които са на Макс Верстапен. Той официално ще се раздели с Ред Бул през първото тримесичие на 2025-а.