Макларън ще разследва лошите стартове на Ландо Норис, който на няколко пъти губи позиции още в първата обиколка на състезанията. 

В Белгия британецът започна 4-и, но се оказа 7-и след първия завой излизайки от пистата. В Унгария и Испания стартира пръв, но бе изпреварен още в началото от двама съперници, а в спринта в Китай през пролетта се оказа едва 7-и в първия тур, въпреки че отново започна от полпопозицията. 

Това го поставяше неизменно в по-трудна ситуация и донесе загуба на точки, въпреки че в повечето състезания имаше по-бърза кола от конкурентите си. 

„Тези ситуции винаги са много тънки. В подобни случаи са необходими някои напасвания тук и там. Ние работим с Ландо и с Оскар, за да подобрим всичко възможно, но ще трябва да анализираме внимателно защо се получава така при него и дали това е просто лошо стечение на обстоятелствата“ заяви босът на отбора Андреа Стела. 

Самият Норис е доволен от дошлата лятна пауза. „Мисля, че имам нужда от рестартиране. В последните 3-4 състезания загубих много точки заради глупави грешки и лоши стартове. Просто всеки път се случваше нещо в  началото и затова не успях да използвам възможностите, които имах. Все пак темпото ни е много добро и това е важното“ заяви Ландо, чийто тим поставя като акцент титлата при конструкторите, след като изостава само с 42 точки от Ред Бул.