Ред Бул реши все пак да задържи Серхио Перес до края на сезона като съотборник на Макс Верстапен. Товя обяви босът на тима Кристиън Хорнър. 

Мексиканецът бе под сериозно напрежение и слуховете, че може да бъде освободен преждевременно изглеждаха все по-реални. 

На ключовата среща за бъдещето му вчера обаче, в крайна сметка е било решено той да остане, въпреки че и в Белгия не се представи по най-добрия начин. 

Преди последното състезание той бе спечелил едва 21 точки в 7 старта, като на „Спа“ стигна до второто място в квалификацията, но след това потъна назад и завърши едва 7-и. Въпреки това ще запази позицията си и няма да бъде сменян от някой измежду Лиъм Лоусън, Даниел Рикардо или Юки Цунода. 

„Чеко остава в Ред Бул, въпреки последните слухове и ние очакваме от него да се представи силно на предстоящите трасета след лятната пауза, на които по традиция постига резултати“ заяви Хорнър. 

Перес няма подиум от състезанието в Китай през април, а в последните 8 състезания не е завършвал по-високо от 7-ата позиция. Всичко това постави под сериозно напрежение титлата на Ред Бул при конструкторите, където Макларън се доближи само на 42 точки преди последните 10 състезания.