Макларън отговори подобаващо на Макс Верстапен, който доминираше в първата свободна тренировка, след като Ландо Норис спечели втората сесия преди Гран При на Белгия, а съотборникът му Оскар Пиастри остана втори. 

Австралиецът изостана с малко над 2 десети от британеца, докато само на 0.002 от него бе световния шампион с Ред Бул. И все пак анализите сочат, че Макларън са с по-добро темпо и в дългите серии от обиколки. 

„Беше доста сложно и не се чувствах комфортно в колата. Ще се опитаме да подобрим някои неща и се надявам  да успеем, въпреки че времената ни като цяло са добри“ каза Норис, който изостава на 76 точки от Макс в класирането. 

В събота обаче се очаква дъжд по време на квалификация, което ще направи битката за място наистина непредвидима. Както е известно Верстапен ще бъде наказан с 10 места за старта заради смяна на двигател и в най-добрия случай ще започне 11-и. 

Шарл Льоклер с Ферари даде 4-о време, но бе на повече от половин секунда от лидера, докато съотборникът му Карлос Сайнц, който бе 5-и, бе с изоставане от 8 десети. При Мерцедес новите елементи сякаш не дадоха необходимия ефект. Джордж Ръсел бе 6-и, но на цяла секунда, а Люис Хамилтън остана 10-и, след като не успя да направи чист бърз тур.