Люис Хамилтън не пропусна да се заяде със стария си съперник Макс Верстапен, след като двамата се удариха по време на Гран При на Унгария. 

Британецът критикува нидерландеца заради избухването му радиото и грубия му език по адрес на състезателния му инженер Джанпиеро Ламбиазе. 

Преди уикенда в Белгия Хамилтън бе запитан как един световен шампион като Верстапен трябва да се справи със спада във формата, която в моменти изпитват в Ред Бул и бе доста ясен. 

„Трябва да бъдеш лидер на отбора и член на екипа и просто винаги да помниш, че ти съотборник с много хора и трябва да се държиш като световен шампион“ заяви Люис. Помолен да изясни какво иска да каже, той добави: „Това е добър въпрос… Не както през последния уикенд“.

Поведението на Макс бе основна тема и на неговата среща с медиите, на която той демонстрира абсолютен непукизъм: „Хората, които не харесват езика ми, може да не ме слушат. Аз съм отдаден на успеха и винаги искам максимума. Тези, които твърдят, че не трябва така да се комуникира по радиото имат свое мнение. Аз смятам, че всичко трябва да се казва ясно на момента. Ние сме критични един към друг и това ни е носело успех, така че не очаквам да се промени. Ще говоря, каквото си искам и не ме интересува, че и други ме чуват. В нашия спорт е така“ заяви Макс, който ще получи наказание от 10 места на старта в Белгия заради 5-и двигател през сезона. 

„През последните състезания не сме най-бързите и при положение, че ще стартираме с 10 места назад, не бих казал, че имаме шанс за победа. В едно състезание обаче всичко може да се случи, така че трябва да сме отворени към всяка една ситуация. Ще има доста неяснота и с времето, но на първо място трябва да видим колко конкурентни ще бъдем“.