Във Формула 1 вече Макларън е отборът, с който останалите трябва да се сравняват. Това обяви босът на Мерцедес Тото Волф. 

Въпреки вътрешната драма, вторият най-успешен тим в историята, постигна двойна победа в Унгария, най-после оптимизирайки потенциала си, след като пропусна да спечели предишните 4 старта, а имаше тази възможност. 

В последните 7 състезания Макларън е свалил 64 точки на Ред Бул, за да се доближи на 51 от Биковете в класирането при конструкторите и изглеждат фаворити за първата си отборна титла от далечната 1998-а. Ландо Норис все пак изостава със 76 точки от Макс Верстапен при пилотите, като разликата можеше да бъде доста по-малка. 

„Това, което трябва да признаем е, че в момента Макларън е пред всички останали и те са силни на всякакви писти и при всякакви условия. Те задават темпото и са новата база за сравнение. За спорта обаче е отлично, че това се случва и имаме друг отбор, който е способен да печели двойни победи и аз съм много радостен за тях“ заяви Волф. 

Неговият пилот Люис Хамилтън, който спечели първата си титла през 2008 именно с Макларън, също изрази удовлетворението си от успеха на бившия си тим. „Аз преминах при тях, когато бях на 13, заедно изминахме дълъг път и обичта ми към отбора остава. Те преминаха през много труден период и сега да ги видя на тази позиция е наистина прекрасно“ каза британецът.