Макс Верстапен има ясно послание за критиците си: Вървете на майната си! Нидерландецът отново стана център на внимание по време на Гран При на Унгария и предизвика полемика. 

Той се вбеси още в началото, когато от тима го накараха да върне позицията на Ландо Норис, а след  това критикува здраво стратегията на Ред Бул, която го остави зад Люис Хамилтън. В последните обиколки се стигна до удар между двамата, след който като по чудо Макс все пак успя да завърши 5-и. 

Верстапен се скара със със състезателния си инженер Джанпиеро Ламбиазе използвайки доста груб език, след  което отказа да се извини. 

„Не мисля, че има нужда от извинения. Просто трябва да си вършим по-добре работата. Не знам защо хората смятат, че не можеш да си емоционален по радиото. Това е спорт и ако на някого не му харесва, по-добре да си остане у дома“ заяви той. 

Запитан впоследствие как ще отговори на тези, които смятат, че е преминал границата, той каза: „Те могат да вървят на майната си! По мен след Австрия се изсипаха много лайна и всички говореха как съм се движил при спиране и подобни глупости. Сега Люис направи същото и това бе причината да се ударим. Естествено, че не съм доволен. Нямахме темпото на Макларън, а объркахме и стратегията и загубихме третото място, което бе постижимо“ добави той.