Люис Хамилтън е можел да направи повече, за да избегне удара с Макс Верстапев в Гран При на Унгария, смятат стюардите на надпреварата. 

Те не наложиха санкция на никой, след като отчетоха, че никой от пилотите не носи основната вина, което в крайна сметка означаваше, че Хамилтън завършва трети, а Верстапен – пети. 

Инцидентът се случи в последните обиколки, когато Макс предприе твърде амбициозен опит за атака и се „гмурна“ на един завой, спирайки късно, но блокира гумите си, а при опита да завие Люис го удари, което вдигна Ред Бул-а повече на метър във въздуха. Макс все пак успя да продължи и загуби само една позиция. 

Нидерландецът бе много ядосан от случилото се и обвини Хамилтън, че се е движел при спиране, но, което обаче не съвпадна с анализа на стюардите, които излязоха с официално становище по случая. 

„Не считаме, че това е типичен случай на промяната на посоката при спиране, въпреки че смятаме, че пилотът на кола №44 (Хамилтън), можеше да направи повече, за да избегне сблъсъка. В крайна сметка смятаме,  че никой от двамата не носи основна вина за удара и затова решихме да не налагаме наказания“ се казва в официлната позиция. 

След състезанието Хамилтън обяви, че това е състезателен инцидент. „Той бе по-бърз от мен и ме атакува. Мръднах малко, за да се защитя, но оставих достатъчно място от вътрешната страна. Той блокира гумите си и не успя да завие, губейки контрол, така че се ударихме“ заяви Люис.