Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър очаквано опита да замаже скандала между Макс Верстапен и състезателния му инжетер Джанпиеро Ламбиазе по време на Гран При на Унгария. 

Двамата размениха остри реплики по време на състезанието, като кулминацията бе след удара между Макс и Люис Хамилтън в битката за третото място, който едва не изхърли нидерландеца от надпреварата и той все пак успя да завърши 5-и. 

Макс се оплака от действията на британеца и го обвини, че е променил позицията си при спиране, на което Ламбиазе отговори, че няма да влиза в полемика по радиото и е детинско да се оплакваш така. Според Хорнър обаче, думите на състезателния инженер не са били насочени към световния шамион. 

„Мисля, че Джи Пи нямаше предвид Макс в случая, а по-скоро останалите, които по радиото не спират да се оплакват. Останалите са тези, които мрънкат и искат наказания. В крайна сметка двамата работят заедно от 8 години. Разбира се можехме да се справим по-добре в състезанието, но това е нещо, което ще обсъдим в отбора“ заяви Хорнър. 

„Макс бе ядосан и това е разбираемо. Той бе твърде директен в комуникацията си с Джанпиеро и това  е нещо, което двамата ще обсъдят. Мисля, че се вижда, че трябва да намерим по-добро темпо, работим по въпроса и ще обсъдим помежду си“ добави той.