Ландо Норис обяви, че в нито един момент не е мислел да задържи първата позиция в Гран При на Унгария вчера. 

Британецът загуби първото си място на старта от съотборника си Оскар Пиастри, който контролираше състезанието до вторите спирания в бокса, когато Норис спря по-рано и пресичащата стратегия  го изведе на върха. 

Последваха обаче инструкции да върне позицията и доста напрежение, тъй като изглеждаше, че може и да не се съобрази с отбора, след като той отвори аванс от над 6 секунди и бе лидер в продължение на 20 обиколки, преди в последните турове все пак да остани Пиастри да запише първата си победа. 

„Знам какво щях  да направя и какво нямаше. В крайна сметка бе ясно, че ще поставя под въпрос отборните нареждания. Щях да изчакам да последната обиколка  и последния завой, но ме предупредиха, че при кола за сигурност не бих могъл да пропусна Оскар, така че веднага се съобразих“ заяви Норис. 

„Със сигурност щях да върна позицията, освен ако отборът не бе променил намеренията си, което не се случи, но няма проблем. Сами си усложнихме нещата, защото ако Оскар бе спрял пръв за смяна, това нямаше да се случи. В крайна сметка обаче получих първото място, но след това го върнах. Не заслужавах да спечеля заради старта, който направих, докато Оскар стартира отлично и ако бях победил нямаше да е честно. Оскар ми е помагал много пъти преди, а сега се справи по-добре, така че си заслужи триумфа“ каза още Ландо.