В Мерцедес се надяват да запишат впечатляващ и неочакван хеттрик от победи във Формула 1, след като и в Унгария отборът ще въведе нови подобрения по колите си. 

Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън триумфира на „Силвърстоун“ в предишния старт, докато съотборникът му Джордж Ръсел взе успеха в Австрия преди това. 

Люис все още смята, че Сребърните стрели изостават малко от Ред Бул и Макларън като темпо, но очаква скоро Мерцедес отново да може да се бори за победи във всеки старт. 

„Ясно е, че все още трябва да изминем дълъг път, но без съмнение в момента имаме най-бързата кола. Мисля, че сме суперблизо и с още малко подобрения, може би още със  следващия пакет, ще можем да се задържим в челото по-постоянно“ коментира Хамилтън. 

„Навлизаме в предстоящите два старта с момента на наша страна и просто трябва да продължим да правим крачки напред. Все пак сме наясно, че в момента нямаме кола, с която да атакуваме победите всеки уикенд, затова трябва да подобрим представянето си и именно това се стремим да правим“ изтъкна шефът на отбора Тото Волф. 

Ръсел и Хамилтън спечелиха полопизициите в Будапеща през 2022 и 2023 и макар и да не успяха да вземат победи в състезанието, ако стартират отново в челото на трудната за изпреварване писта, ще имат добри шансове за триумф сега.