Пилотът на РВ Юки Цунода е категоричен, че той трябва да заеме мястото в Ред Бул, ако Серхио Перес бъде освободен заради сериозния спад във формата си. 

Мексиканецът е под голяма угроза да загуби позицията си и ако не покаже добри резултати в Унгария и Белгия, това вероятно ще се случи по време на лятната пауза. Той има едва 15 точки от последните 6 състезания срещу 119 на съотборника си Макс Верстапен. 

Японецът, който се състезава за братския отбор на Ред Бул, определено прави добър сезон, като има  20 точки до момента. Той е считан за една опциите за промяна, но се говори и че резервния пилот Лиъм Лоусън е с доста добри шансове. 

„Да, готов съм за Ред Бул. Ако не бях, нямаше да бъда потвърден за следващия сезон за настоящия си отбор. Наистина се чувствам готов да се боря в челото. Все пак други взимат решенията, а аз мога да контролирам само това, което зависи от мен“ заяви Цунода. 

„Ако Лиъм (Лоусън) бъде избран, би било доста странно. Или поне за мен би било така. Той със сигурност се представи добре, когато кара за отбора, но мисля, че аз направих повече, така че ще видим какво ще се случи“ добави той. 

Иначе стана ясно, че след Нико Хюлкенберг и Кевин Магнусен ще си тръгне от Хаас след края на сезона. Отборът вече потвърди Оливер Беърман като единия си пилот, а другият се очаква да бъде Естебан Окон, напускащ Алпин.