В навечерието на Гран При на Унгария Макларън разпали отново войната с Ред Бул след изказване на боса на отбора Зак Браун, че шампионите във Формула се страхуват от Макс Верстапен. 

В последните състезания Макларън е основният конкурент на Биковете, като британският тим спокойно можеше да спечели поне 2-3 надпревари, ако не бяха стратегически грешки на тима и на водещия пилот Ландо Норис. 

Британецът се удари с Верстапен в Австрия, като за инцидента бе виновен нидерландеца. От Ред Бул обаче му казаха, че всъщност Ландо е бил виновен, което ядоса страшно Макларън и Андреа Стела обвини Макс в прекален агресия и липса на наказания  заради серия инциденти през 2021-а с Люис Хамилтън. Сега Зак Браун продължи тази линия. 

„Изглежда, че в Ред Бул се страхуват от Макс. Ние сме честни с нашите пилоти. Ако  обаче на Макс никой не казва, че нарушава правилата е ясно, че и той ще мисли по същия начин. Кристиан (Хорнър) да обяви по радиото, че Ландо е виновен? Това шега ли е? Всички видяха какво се случи. Правилата в случая са ясни и цялата дискусия е неприемлива“ заяви Браун пред „Индипендънт“. 

В Унгария този уикенд Норис и Макларън ще се надяват най-накрая да успеят да се преборят с Макс, който въпреки че на няколко пъти не бе най-бързият на пистата, неизменно завършваше пред съперника си и в момента води с 84 точки в класирането пред Ландо.