Макс Верстапен очаква здрава битка до края на сезона във Формула 1 и е доволен, че вече не побеждава толкова лесно. 

Нидерландецът води с комфортните 84 точки в класирането, но не се успокоява, след като за първите 12 състезания от сезона вече има шестима различни победители, а и ако не бяха някои грешки на Ландо Норис и Макларън, предимството му със сигурност нямаше да е толкова голямо. 

„Определено се насалаждавам на това, че в челото борбата е толкова оспорвана. Имахме сезони, в които доминирахме и така бе и в началото на тази година, но сега вече сме догонени. Всяко състезание е голяма битка, което е страхотно“ заяви Верстапен. 

„Мисля, че тази тенденция ще се запази до края на сезона и не е ясно какво ще се случи, което е страхотно за спорта. Наистина е отлично, че толкова страхотни пилоти са претенденти за победата. Точно това чакахме от известно време и точно това искат феновете, така че остатъка от кампанията ще е фантастичен“ добави той. 

Тази неделя сезонът продължава с Гран При на Унгария, а веднага след това е състезанието в Белгия, като Макс със сигурност отново ще бъде основният фаворит за победата.