Легендарният инженер във Формула 1 Ейдриън Нюи няма да вземе бързо решение за бъдещето си, обяви самият той. 

Още през пролетта стана ясно, че той ще напусне Ред Бул в началото на следващата година и вече спря да работи по колата на отбора във Формула 1. 

Оттогава слуховете къде ще продължи кариерата си не спират, като Ферари и Астън Мартин остават фаворити, което бе потвърдено и от самият Нюи, но засега поне изглежда, че новият му тим няма да бъде ясен скоро. 

„Не беше изненада,  когато други отбори проявиха интерес към мен, когато стана ясно, че напускам Ред Бул, но няма да взема бързо решение за бъдещето си. Трябва ми почивка преди окончателно да реша дали искам да продължа във Формула 1“ заюви Нюи  пред „Таймс“. 

„Има пилоти, като Люис Хамилтън и Фернандо Алонсо, с  които бих се радвал да работя, но досега нещата така и не се подреждаха. Не знам какво ще се случи в бъдеще, но поне в момента, вместо да обикалям по пистите, ще мога да се видя със семейството си“ добави той. 

Според последните слухове Нюи е отказал на Ферари, като предпочита да поеме отбор, който е базиран в Англия и е водил разговори и с Макларън. Засега обаче неяснотата остава сериозна.