Договорът на Люис Хамилтън с Ферари е за цели 3 години, обяви босът на Скудерията Фредерик Васьор. 

Седемкратният първенец във Формула 1, който на „Силвърстоун“ миналата неделя взе първата и победа от 2 години и половина насам, ще премине при Черните кончета от новия сезон, като новината през февруари предизвика истински трус в спорта. 

От Скудерията бяха обявили единствено, че контрактът е за повече от един сезон, но повече подробности нямаше преди в крайна сметка да стане ясно за какво става въпрос. 

„Люис е важен символ, тъй като той изпраща позитивно послание към падока за бъдещето на отбора. Той просто трябваше да направи избор и да се запита: Къде имам най-голям шанс да спечеля световната титла през 2025, 2026 и 2027? И си отговори: Ферари“ заяви Васьор пред „Файненшъл Таймс“, с което потвърди, че срокът на контракта е за 3 години. 

„За нас той е най-добрият шанс да привлечем добри хора. В отбора има такива, но аз искам нови попълнения, за да станем още по-силни. Идвайки във Ферари това променя целия ти живот, защото се местиш в нова страна, в нова обстановка, но идването на Люис ще ни помогне. Ако в нашия бизнес не си готов да рискуваш, няма да постигнеш нищо и във Ферари не трябва да се страхуваме от последствията на действията си“ добави босът на Скудерията. 

Счита се, че ако се изпълнят всичките клаузи в договора и той прибере максималните бонуси, за целия период би могъл да получи около 400 милиона долара.