Ландо Норис и Макларън признаха, че отново са допуснали сериозни грешки, които са ги лишили от победа в Гран При на Великобритания. 

Британецът пак бе с най-бързата кола, но лош избор на гуми за последните обиколки, както и забавяне при една от смените, го остави на трета позиция и това бе поредната пропусната възможност за него и отбора. 

„Писна ми пак да обяснявам, че е трябвало да се справя по-добре. Истината е, че трябва да печелим сега, защото имаме отличен автомобил, а не го правим. Трябва да взимам по-добри решения и съм разочарован, защото когато можеш да спечелиш във Формула 1  трябва да го правиш“ заяви Норис. 

„Не съм критичен  към себе си. Трябваше ли да спечелим? Да. Направихме ли го? Не. Затова няма как да съм доволен от третото място. Загубих и още точки срещу Макс. Да, има и позитиви, но не бих могъл да съм щастлив от този резултат. Първо влязох една обиколка по-късно за смяна, за което съм виновен аз, тъй като пилотът е този, който усеща сцеплението. При слагането на гуми софт това е споделено решение, но ние не работим добре с тези гуми и затова просто нямаше как да спечелим. Много съм разочарован“ добави той. 

Босът на отбора Андреа Стела сподели мнението на пилота си. „Условията бяха трудни и трябваше да се взимат бързи решения. Много бяха верни, но имаше и моменти, в които трябваше да действаме различно. Първо оставихме Оскар още една обиколка преди да му сложим интермедии и той загуби много повече време. След това със сигурност Ландо трябваше да получи гуми медиум, с които щеше да бъде много по-постоянен. Все пак всичко това ще ни помогне на израстнем, а и резултат от 3-о и 4-о място пак е доста добър“ каза той. 

„За тези решения отговорността трябва да е на харата на питуола. Имаме повече информация и ние сме тези, които да решим. Да, хубаво е, че сме в челото и се борим за победи, но трябваше да спечелим и сега, но ще си направим изводите“ добави той.