Люис Хамилтън разкри, че е мислел за отказване след силно емоционалнанта си победа в Гран При на Великобритания. 

Пилотът на Мерцедес спря серията си от 56 състезания без триумф, като спечели за 9-и път на „Силвърстоун”, а след  това емоциите взеха връх и се разплака след финала. 

Последната му победа преди тази бе в Саудитска Арабия през декемри 2021-а, когато както е известно загуби титлата от Макс Верстапен по доста противоречив начин. 

„Това е нереално! Преживях такива прекрасни моменти тук в миналото, но сега, когато пресякох финала, в мен нещо се отприщи, защото го задържах дълго време. Това бе най-емоциалният край при моя победа. Винаги съм се чудел, защо не плача. Сега просто нещо ме удари наистина силно. След трудната 2021-а последваха тежки моменти за тима и имах доста съмнения дали да не се откажа и то неведнъж” заяви той.

„Да продължа да опитвам обаче и най-накрая отново да спечеля е най-страхотното чувство, което някога съм имал. Беше наистина тежко, но аз смятам, че най-важно остава това, да опиташ да се изправиш, когато си паднал и когато се чувстваш на дъното. Имаше дни, в които не мислех, че съм достатъчно добър да се върна на най-високото стъпало, където съм сега. Бях обграден обаче от хора, които не спряха да ме подкрепят, отборът ми направи същото и те положиха усилия, което ме окуражи да направя същото. Така че благодарности на всички” каза още Хамилтън.