Джордж Ръсел спечели втория си полпозишън за сезона и ще започне пръв в Гран При на Великобритания утре. 

Съотборникът му Люис Хамилтън направи нещата за Мерцедес още по-добри и зае втората позиция, докато Ландо Норис с Макларън остана трети, след като имаше известни трудности. 

Все пак тримата британци окупираха първите 3 места, докато Макс Верстапен допусна грешка в началото на квалификацията и остана 4-и, но все пак отново е в челото. 

Квалификацията започна при изсъхваща писта и подобряване на условията, след като преди това валеше доста. Първоначално все пак започнаха с гуми интермедия, но започна да се оформя бързо и суха линия, като в средата на Q1 пилотите започнаха да слагат гуми за сухо, а времената се подобряваха непрекъснато. Последва обаче излитане в чакъла на Чеко Перес и квалификацията бе спряна с червен флаг. Мексиканецът не успя да се измъкне, получи помощ и това означаваше край на квалификацията за него. 

Появиха се обаче нови информации за наближаващ дъжд, така че условията пак се променяха. Ботас бе по-бърз с над 4 секунди със сухите си гуми и излезе начело. Последваха обаче по-добри времена и от другите пилоти. Макс мина през чакъла, но успя да продължи  и даде трето време. Оскар Пиастри бе с най-добро време, преди Хамилтън да го изпревари. Освен Перес отпаднаха Валтери Ботас, Кевин Магнусен, Естебан Окон и Пиер Гасли. 

 В Q2 се образува сериозен трафик, тъй като пилотите пак караха с гуми за сухо, а дъждът можеше и да се размине. Ръсел и Хамилтън излязоха начело, преди Норис да ги изпревари. Макс бе 10-и в последната минута, но се измъкна 6-и. Голямата жертва бе Льоклер, който остана 11-и, а след него се подредиха Логан Сарджънт, Юки Цунода, Гуаню Джоу и Даниел Рикиардо. Напред обаче прогресираха Албън, Хюлкенберг и двете коли на Астън Мартин. 

В решаващата фаза Норис и Пиастри излязоха начело, докато Макс бе с около 3 десети назад, след като повредите по пода му от излизането от пистата му създаваха проблеми. Хамилтън излезе 2-и, а Ръсел поведе с аванс от 0.006. Страхотно наистина, а това бе битка между Макларън и Мерцедес! 

При последните обиколки Макс допусна рано грешка и загуби малко време в първия сектор, но след това стопи малко от пасива си, за да остане 4-и, на около 2 десети. Хамилтън излезе начело, но Ръсел го изпревари. Ландо Норис остана трети, след като допусна грешка и остана трети, като до него ще бъде Макс Верстапен. Следват Пиастри, Хюлкенберг, Сайнц, Строл, Албън и Алонсо. Състезанието е утре от 17:00.