Макс Верстапен обяви, че двамата с Ландо Норис са изчистили нещата помежду си след случилото се в Австрия. 

Британецът също бе много по-умерен в изказванията си през тази седмица, а сега и нидерландецът бе категоричен, че всичко вече е в историята. 

„Единственото, което бе важно за мен след Австрия, бе да запазя отношенията си с Ландо, защото ние сме големи приятели. Говорихме още в понеделник и се съгласихме, че се насладихме на битката. Погледнахме отново инцидента и това бе наистина глупаво докосване, което имаше сериозни последствия и за двамата, но повече за Ландо” заяви Макс. 

„В крайна сметка ние обичаме да се борим здраво. Правим го вече много години, още преди Формула 1 и това ще продължи, защото и двамата се наслаждаваме на тези битки и именно това искаме да правим” добави той. 

„Казах на Ландо, че ако той ме атакува отвътре или отвън, аз по никакъв начин не искам да го ударя. Разбира се винаги има и човешка реакция, когато някой се опитва да те изпревари. Не мисля, че действията ми бяха кой знае колко отвъд допустимото. Винаги искаш да стигнеш до ръба или пък да намериш някои сиви зони тук и там. Ако не го правиш няма как да си успешен пилот, нито пък да успееш в живота” каза още Верстапен.