Босът на Ред Бул Кристиан Хорнър отново защити Макс Верстапен и заяви, че нидерландецът няма да се промени, оставайки много твърд в битките си на пистата. 

Световният шампион напомни за безкомпромисните си действия в Австрия, където изхвърли конкурента си Ландо Норис от състезанието, заради което бе наказан с 10 секунди и бе силно критикуван заради поведението си на пистата. 

Хорнър обаче очаква още от същото от Макс и в следващите състезания и очакваните нови битки с Норис, който в момента изглежда най-големият конкурент на Верстапен. 

„Знам, че двамата говориха и нещата са изчистени. Със сигурност обаче, Макс няма да се промени. Мисля, че в момента е от значение и това, че Ландо се учи как да се бори с него. Освен  това в момента разликите са минимални, така че предстоят нови битки. Макс е твърд на пистата, може би един от най-твърдите пилоти и всички са наясно, че ако се бориш с него, той ще даде дори повече от това, което получава” заяви Хорнър, който не е съгласен с колегата си от Макларън Андреа Стела, че причините за агресията на Макс е това, че през 2021-а не е бил наказван за подобни действия срещу Люис Хамилтън.   

„Той се състезава невероятно твърдо през 2021, но оттогава нямаше подобне конкуренция, тъй като бе твърде напред. Напрежението между тях се натрупваше през последните 2-3 състезания, когато те се бореха помежду си и при това положение рано или късно ще се стигне до подобен инцидент и това стана на 3-и завой. През 2021 той бе наказван, когато не действаше според правилата, както и Люис. Не мисля, че подобни изказвания са честни спрямо него и разбирам Андреа и емоциите му. Това обаче са просто твърди действия на пистата. Макс е такъв какъвто е и съм сигурен, че ще бъде също толкова твърд и този уикенд” добави той.