По-скоро адът ще замръзне, преди Макс да се извини на Ландо. Това обяви бившият пилот във Формула 1 Дейвид Култард след инцидента между двамата в Австрия. 

Катастрофата предизвика сериозна полемика, въпреки че Верстапен откровено бе виновен за нея, но в типичния си стил нито той, нито от отбора му признаха вината. 

„По-скоро адът ще замръзне, преди Макс да се извини на Ландо. Макс ще твърди, че просто се е състезавал и е действал твърдо на пистата. Освен това за Норис това е първият случай, в който той води подобни битки във всеки един уикенд“ заяви Култард. 

„Помним какво се случваше, когато Люис се бореше с Макс колело до колело. Истината е, че Макс е един от най-твърдите пилоти и за да го победиш трябва да бъдеш също толкова твърд“ добави той. 

„Ясно е, че Макс притисна Ландо с промяната си на движението при спиране и ако отстрани имаше стена и двамата щяха да приключат в нея. Верстапен пък ще твърди, че Норис е можело да отиде още встрани и така да се избигне контакта, тъй като е имало място. Стюардите взеха своето решение, но то на практика  не промени нищо“ каза още Култард.