От Макларън очаквано негодуваха сериозно по отношение на действията на Макс Верстапен и катастрофата с Ландо Норис, която изхвърли британеца от състезанието в Австрия, макар че той бе потенциален победител там. 

Според боса на отбора Андреа Стела световният шампион продължава да бъде прекалено и опасно агресивен на пистата, което е последствие от това, че през 2021-а не е бил наказван заради подобно каране срещу Люис Хамилтън. 

Макс бе наказан с 10 секунди, което обаче не промени нищо, защото той успя да финишира 5-и и увеличи с 10 точки преднината си в класирането. 

„Всички по света са наясно с това, кой е виновен за случилото се, освен група хора. Проблемът обаче е, че ако не се справиш с тези неща както трябва и когато трябва, те ще се повторят. Именно това се случи сега, след като преди време подобни действия на Макс срещу Люис трябваше да бъдат наказани доста по-сериозно” заяви Стела. 

„Да, през 2021 имаше много епизоди между двамата. Ние имаме достатъчно уважение към Макс и Ред Бул и те няма нужда да правят подобни неща, защото така компрометират репутацията си. В крайна сметка стюардите приеха, че той е виновен и тук не става въпрос за това как караш, а просто да спазваш правилата. Освен това когато си изкарал конкурента от състезанието трябва да получиш съответното наказание. Да не говорим, че на два пъти преди това той променяше посоката си при спиране” каза още босът на Макларън.