Сезон 2024 в италианския картинг отново изправи един срещу друг българския пилот Любослав Руйков и сина на бившия пилот във Формула 1 Антонио Пицония – Нето Антонио Пицония. Двамата бяха най-бързи в единия от двата елиминационни хийта в клас OK Junior на пистата „Франчакорта”, където този уикенд се провежда първия кръг от шампионата WSK Еuro Series.

Руйков завърши трети в общото класиране за квалификацията и втори в своята група, а малко след старта на хийта излезе начело на колоната. Пицония обаче го догони и успя да го изпревари, а веднага след това състезанието беше спряно с червен флаг заради инцидент. Така за втори път след април българският пилот не получава възможност за реванш срещу бразилеца.

„Любо нямаше късмет, но кара много силно – заяви механикът на Руйков Станислав Каваримов. – Вчера беше кошмарен ден за целия екип, постоянно имахме проблеми с карта, с настройките, бяхме далеч от темпото, което искахме. За днес обаче успяхме да оправим всичко и Любо отново имаше карт, който да отговаря на скоростта му. Той веднага се върна в челото и кара силно. Пицони ни изпревари и го спаси червения флаг, но това няма толкова голяма значение, тъй като най-важното е, че Любо отново има скорост и сред най-бързите.”

Утре програмата в клас OK-J продължава с още четири елиминационни хийта, а в неделя са префиналите и финалът на първия кръг на WSK Euro Series.

Снимка: Pure Speed Racing