Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов завърши 10-и в квалификацията за шестия кръг от сезона и утре ще стартира от втора редица в спринтовото състезание, при което се използва обърната стартова решетка за първите 12 в класирането.

Първи полпозишън във Формула 3 спечели Люк Браунинг (Хайтех), който е втори в шампионата с време 1.20,222 минути. Никола остана на 0,345 секунди от него в последната си бърза обиколка.

В първата си бърза обиколка Никола постигна 1.21,234 минути и за секунди се изкачи на първото място, след което обаче пред него минаха Оливър Гьоте, после Габриеле Мини и Ноел Леон.

Леон завърши първата серия бързи обиколки на първо място с 1.20,804 минути, в това време Никола беше потънал до 9-ото място, но с втората си обиколка излезе трети – на 0,194 от водача, а след това мина 4-и за прибирането на всички коли в бокса. При втората серия турове Никола записа 8-о и 10-о време, отстъпи за кратко на 11-ото място, пред него имаше заличена обиколка и той се върна в топ 10.

В хода на квалификацията имаше няколко блокирания, които ще бъдат разгледани от стюардите, което означава, че по-късно днес класирането може и да се промени. Браунинг е застрашен от наказание, тъй като забави Дино Беганович на последния завой в бързата му обиколка.