От Ред Бул определиха Ландо Норис като най-голямата заплаха за световния шампион Макс Верстапен до края на сезона във Формула 1. 

Нидерландецът води с 69 точки в класирането именно пред британеца, като двамата завършиха на първите 2 места в 5 от последните 6 състезания, като подобрението при Макларън е наистина забележително. 

Норис спечели в Маями, а след това бе много близо до нидерландеца на „Имола“,  в Канада и Испания, като съвсем спокойно можеше да има поне  още една победа от тези състезания. 

„Ако Ландо бе запазил първата си стартона позиция в Барселона, трудно щяхме да го победим. Разликата пред останалите бе сериозна, така че мисля, че той се откроява като най-постоянната заплаха за нас от останалите“ заяви босът на Биковете Кристиан Хорнър в навечерието на Гран При на Испания. 

„В последните  4 старта имаме четирима различни пилоти, които спечелиха полпозицията и в челото е много оспорвано. Ландо обаче е все по-постоянен, а Макларън върши страхотна работа, така че очаквам от тях да ни притиснат здраво до края на сезона. Сега очакваме и в Австрия те да са много бързи“ добави той. 

До края на сезона има още цели 14 състезания, като четирите старта до края на юли може би ще покажат дали наистина Норис може да бъде приеман като претендент за кораната на Макс.