В Мерцедес не очакват да бъдат в челото на колоната за предстоящия Уикенд в Испания, въпреки силното си представяне в Монреал. 

В Канада тимът регистрира най-добрия си уикенд, като Джордж Ръсел спечели полпозицията, а след това завърши трети и донесе първия подиум на отбора за сезона, а Люис Хамилтън остана четвърти. 

Подобренията по колата определено проработиха, но сега на различен тип трасе и при високите температури, очакванията не са толкова оптимистични. 

„Промените направиха колата ни по-добра, но характеристиките на трасето в Монреал паснаха идеално и скокът се получи по-голям. В Барселона очаквам да сме конкурентни, но едва ли ще сме в челото. Пистата е с горещ асфалт и по-бързи завои“ коментира техническият директор Джеймс Алисън. 

„Все пак се движим по план и идеята е да продължим да скъсавяме дистанцията с нови елементи и да се представяме  на всяка една писта така, както го направихме в Монреал“ добави той. 

„Това, което се случи в Канада е окуражаващо и бе награда за усилията на всички. Трасето „Жил Вилньов“ обаче е уникално и различно, така че в Барселона ще имаме по-ясна идея относно прогреса си“ отчете босът Тото Волф.