Ред Бул даде неочаквано дълъг договор на Серхио Перес, който ще остане в отбора до края на сезон 2026-а. 

Мексиканецът е съотборник на Макс Верстапен от 2021-а и въпреки слуховете, че може да бъде освободен, явно е достатъчно удобен за втория човек в отбора, който няма големи претенции и амбиции. 

За позицията му бяха спрягани пилоти като Карлос Сайнц и Даниел Рикардо, но опасенията, че те биха били твърде амбициозни и могат да създадат проблеми на Макс, са надделели. 

„Мисля, че сега е подходящият момент да потвърдим отбора си за догодина и сме много доволни, че ще продължим с Чеко. Приемствеността и стабилността са ключови неща за отбора и двамата с Макс оформиха много добро партньорство, което ни донесе първо и второ място в класирането миналия сезон“ заяви босът Кристиан Хорнър. 

Перес има 5 победи, откакто пристигна в Ред Бул и помогна на тима да спечели титлите при конструкторите през 2022 и 2023, а във финалното състезание през драматичната 2021 задържа в един момент продължително зад себе си Люис Хамилтън, което мнозина бързо забравиха. 

„Радостен съм, че оставам и заедно ще продължим нашето пътешествие, за да допринесем за отличната история на отбора през следващите 2 години. Категорично вярвам, че ни очаква светло бъдеще и съм щастлив да бъда част от него“ заяви Перес, който от началото на сезона има 4 подиума, но е едва 5-и в класирането при пилотите.