Макар и само преди дни да подписа новия си договор  с Мерцедес, Люис Хамилтън вече планира следващия си контракт и изобщо не мисли за отказване от Формула 1. 

38-годишният пилот заедно със съотборника си Джордж Ръсел бяха потвърдени, че ще останат в отбора през 2024 и 2025, но седемкратният световен шампион явно е сигурен, че ще бъде на пистита и когато влязат новите правила от 2026-а. 

„Целта през следващите 2 години със сигурност е да спечелим титлата. Сега сме втори при конструкторите и искаме да детронираме тези, които са на върха. На 100% съм убеден, че можем да го направим“ заяви Люис пред „Скай СПортс“. 

„По отношение на по-далечното бъдеще вече мисля за следващия си контракт, как ще изглежда и за колко време ще бъде. Определено планирам да съм тук още известно време, но разбира се нещата винаги могат да се променят. В крайна сметка човек никога не знае как ще се развие живота му. Сега обаче аз все още съм концентриран и позитивен всеки ден“ добави той. 

„Стремя да съм здрав и във форма, за да правя това, което обичам, но трябва да има баланс и по отношение на личния живот и семейството. Сега мисля, че този баланс е доста добър и именно затова се наслаждавам толкова много на работата си“ каза още Хамилтън.