В навечерието на втората свободна тренировка преди Гран При на Нидерландия, Макларън потвърди заместника на Даниел Рикардо за следващия сезон. 

Както се очакваше това е младия Оскар Пиастри, за когото от ФИА отсъдиха, че може да кара за отбора от Уокинг. 

Това сложи край на сагата продължила около месец, след като в началото на август Пиастри обяви, че няма да кара за Алпин, откъдето твърдяха, че той е обвъран с тях. 

От френския тим считаха, че шампионът във  Формула 2 трябва да замени Фернандо Алонсо, след  като испанецът изненада всички с преминаването си в Астън Мартин. Ако обаче ветеранът бе останал в Алпин, тогава Пиастри щеше да бъде без отбор за 2023-а. 

В официалното съобщение от ФИА се съобщава, че решението е било единодушно в полза на Макларън, като младокът се е обвързал с тима още на 4 юли с договор за следващите 2 години. 

Иначе във втората свободна тренировка от Ред Бул пак имаха трудности, въпреки че Макс Верстапен се завърна. Той даде едва 8-о време, на 7 десети от лидера Шарл Льоклер, който изпревари само с 0.004 съотборника си Карлос Сайнц. 

Люис Хамилтън бе трети на едва 0.072, с което потвърди добрата скорост на Мерцедес. Ландо Норис с Макларън бе 4-и с пасив от една десета, а след това се подредиха Джордж Ръсел, Ланс Строл и Фернандо Алонсо.