Националният селекционер Илиан Илиев ще повика защитника на Ботев Пловдив Николай Минков за заключителните мачове в Лигата на нациите, пише „Тема Спорт“. На България предстоят още два двубоя в Лига С, Група 3 срещу Люксембург и Беларус. На 15 ноември лъвовете гостуват на Великото херцогство от 21:45 часа, а три дни по-късно приемат на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив беларусите в същия начален час.

Минков се представя много силно от началото на сезона, като до момента е записал 10 мача в Първа лига и шест в евротурнирите, като е неизменен титуляр в състава на Душан Керкез. 27-годишният футболист има и едно попадение на сметката си – вкара в последния кръг при 1:0 над Славия.

Любопитно е, че Николай Минков е юноша на Черно море. Именно там е работил за кратко с Илиан Илиев. После кариерата му преминава през Добруджа, ФК ЦСКА 1948, Монтана и Ботев Пд от 2021 г. В момента националният селекционер залага на Виктор Попов на десния фланг на защитата, като в последните два мача с Люксембург (0:0) и Северна Ирландия (0:5) негова алтернатива бе Иван Турицов.

Преди това в списъка на Илиев попадна и Ертан Томбак от Славия. Защитникът на ЦСКА се очаква да остане без повиквателна за сметка на Минков, който има шанс да направи дебют с националната фланелка. До момента той има един мач за младежката селекция на България.  Желанието на Илиев е да вкара няколко нови имена, които няма да са обременени от тежкото поражение, което инкасира тима при гостуването в Белфаст.