Освен че България гони първото място в Група 3 на Лига С на Лигата на нациите, отборът на Илиан Илиев трябва да мисли и за световните квалификации, които започват през март 2025 г.

Оказва се, че България се нуждае от 4 точки в оставащите 3 мача, за да изпревари Израел и да се качи от четвърта – в трета урна, пише „Мач Телеграф“. Фактът, че представителите на Обетованата земя са част от Лига А на Лигата на нациите и там нижат загуба след загуба – 3 от 3, е добре дошъл за… нас. Пораженията им от Белгия, Франция и Италия ще се отразят и на квалификациите за Световното първенство през 2026 г., където в момента Израел е в трета урна.

Към днешна дата отборът на Ран Бен Шимон е с 1306 точки и заема последното място в урната и 36-о място в общото класиране. Проблемната позиция означава, че има опасност от изпадане в четвъртото ниво.

Точно под Израел, в четвърта урна е България. Играчите на Илиан Илиев имат 1302 точки. С ремито с Люксембург нашите загубиха още една точка, но са на 4 пункта от Израел. България заема 37-о място в генералното класиране.

И двата отбора имат още мачове в груповата фаза на Лигата на нациите, разбира се, когато сега всеки резултат може да промени класирането поради напрегнатата ситуация. Ако отборът на Израел загуби и трите си оставащи мача, България ще се нуждае от една победа и едно равенство, за да ги изпревари и да изхвърли отбора в четвърта урна и да се класира в трета.

Снимка: Lap.bg