Юношеският национален отбор на България до 19 години ще премери днес отново сили с Молдова в контрола. В събота селекцията на Тодор Симов надигра връстниците си с 4:1 в… Драгоман.

Причината да се играе там, а не в Бояна, е изгнил терен на базата на БФС, пише Тема спорт. Затова и днес ще срещнем Молдова в Драгалевци, на клубното съоръжение на Септември Сф. Проверката е от 16:00 часа. От централата са започнали ремонт на основното игрище в Бояна, което по подобие на тези на Ботев Пловдив, Ботев Враца и Хебър Пазарджик има проблем с тревното покритие. За да се оправи по-бързо и запази за турнира под егидата на УЕФА за 15-годишните, който започва на 18 октомври с участието на Испания, Исландия и Уелс, днес 19-годишните отново няма да играят в Бояна.

Мачовете с Молдова и лагерът са част по подготовката на селекцията ни за евроквалификациите, които ще са в периода 13-19 ноември в Пловдив (ст. „Локомотив“) и Пазарджик (ст. „Георги Бенковски“). Нашите са в група с Белгия, Англия и Литва.

СЪСТАВЪТ НА БЪЛГАРИЯ ДО 19 Г.

Вратари: Атанас Кехайов (Рома), Александър Андреев (Жирона)

Защитници: Александър Божилов (Левски), Божидар Петров (ЦСКА), Курат Йонашчъ (Септември Сф), Виктор Любенов (Левски), Георги Венциславов (Черно море), Ивайло Видев (Ботев Пд), Дейвид Михалев (Левски), Михаил Полендаков (Септември Сф)

Халфове и нападатели: Джанер Садетинов (Перуджа), Мартин Ситев (Ботев Пд), Велиян Видолов (Ботев Пд), Александър Маринов (Лудогорец), Валентин Йотов (Байерн Мюнхен), Валентин Доцев (Септември Сф), Васил Каймаканов (ЦСКА), Адриан Райчев (Пиза), Константин Димитров (Лудогорец), Александър Кожухаров (ЦСКА), Марто Бойчев (ЦСКА 1948), Преслав Бачев (Левски)

Снимка: БГНЕС