Селекционерът на Люксембург Люк Холц бе доволен от представянето на своя отбор в двубоя срещу България, завършил при нулево равенство. Той обаче обърна внимание на лошото състояние на тревното покритие на стадион "Христо Ботев" в Пловдив.  

"Доволен съм от представянето. Беше трудно да се играе футбол на този терен. Представихме се добре в психологически аспект. Имаше много странни отсъждания на съдията. Не разбрах защо не показа червен картон още в четвъртата минута. Имаше подобна ситуация и в 70-ата минута. Видяхме повторенията и считаме, че трябваше да има червен картон. Не знаем защо той не използва системата ВАР", каза след мача Холц. 

"Жерсон Родригес не е играл достатъчно в последните месеци и няма как да изиграе два пълни двубоя сам в рамките на няколко дни. Групата е тежка. Вече имаме една точка и ще изчакаме резултата от мача между Беларус и Северна Ирландия. Целта ни в момента е да се изкачим в класирането и да не бъдем последни в групата", каза още селекционерът на Люксембург. 

"Бяхме подготвени за това състояние на терена. То предразполага към повече битка. На този терен трудно може да се играе футболът, на който разчитаме", завърши Люк Холц. 

Снимка: Lap.bg