Юношеският национален отбор на България по футбол (U19, родени през 2006 година) победи връстниците си от Молдова с убедителното 4:1 на стадиона в Драгоман. Двата отбора ще се срещнат още веднъж - на 15-и октомври от 16:00 часа. Контролните срещи са част от подготовката на тима, воден от селекционера Тодор Симов, за европейските квалификации през ноември, които ще се проведат в Пловдив и Пазарджик.

Българският отбор влезе по-добре в мача и излезе напред в резултата още в 9-ата минута. Васил Каймаканов нахлу от ляво по крилото, стреля от малък ъгъл от ляво в наказателното поле, но шутът му беше зостатъчно прецизен, за да се превърне в гол.

Домакините продължиха да атакуват повече и атаките към вратаря Сергей Обискалов се редяха. Пропуск направи Преслав Бачев след пас на Константин Димитров от дясно, след него шансове се откриха пред Валентин Доцев и Божидар Петров.

В 24-ата минута надмощието на момчетата на треньора Тодор Симов беше узаконено с втори гол, дело на Преслав Бачев. Александър Маринов изведе нападателя на Левски сам срещу молдовския вратар и той не сбърка, копвайки топката над тялото на стража.
Виктор Любенов от Левски вкара за 3:0 в 41-ата минута. Защитникът на Левски вкара от един метър след центриране от ъглов удар.

Молдовците имаха претенции, че Любенов си е спрял топката с ръка, но съдията не ги уважи.

В 62-ата минута на молдовците върнаха едно попадение чрез Йон Чобану. Артур Спинсян открадна топката от българския отбор и тръгна напред, след което комбинира с Николае Сула. Мощният Сула опита да преодолее в наказателното поле двама български защитник, но топката отскочи у Чобан, който с левия крак технично изпрати топката в българската врата.

Преслав Бачев покачи резултата на 4:1 за България в 76-ата минута с второто си попадение в срещата. Българският отбор направи контраатака от дясно, топката беше центрирана в малкото наказателно поле. Молдовски бранител обаче отби и то право в краката на Бачев, който с красив удар от воле прониза вратаря Обискалов.

Състав на България: Александър Андреев, Дейвид Михалев, Виктор Любенов, Кубрат Йонашчъ, Валентин Йотов, Божидар Петров, Александър Маринов, Константин Димитров, Васил Каймаканов, Преслав Бачев, Валентин Доцев (второ полувреме: Александър Божилов, Михаил Полендаков, Ивайло Видев, Джанер Садетинов, Адриан Райчев, Марто Бойчев, Велиян Виденов, Александър Кожухаров)