Лекуващият контузия полузащитник на Лийдс Юнайтед - Илия Груев, пристигна днес в лагера на националния отбор на България по футбол, който се готви в НФБ "Бояна" за мачовете от турнира Лига на нациите на УЕФА срещу Люксембург в Пловдив на 12 октомври и срещу Северна Ирландия в Белфаст три дни по-късно.

Груев претърпя операция на дясното коляно през миналата седмица, след като в началото на месеца увреди менискус при равенството 1:1 срещу Норич във втория английски ешелон Дъ Чемпиъншип.

Халфът отпадна от състава на България, а селекционерът на "трикольорите" Илиан Илиев обяви, че той ще се възстановява около пет месеца.     

"Момчета, искам много да ви благодаря за подкрепата, за пожеланията. Да ви пожелая късмет за двата мача, които сега предстоят. Най-късно през март месец ще играем пак заедно", обърна се Груев към съиграчите си от националния отбор в кратко клипче, разпространено от БФС в социалните мрежи.

Полузащитникът на Лийдс ще бъде прегледан от лекарите на националния отбор и има голяма вероятност да изкара в София първата фаза на възстановяването си.

В българския лагер други по-сериозни травми няма. Няколко футболисти, сред които и халфът Филип Кръстев, се оплакват от дребни болежки, но ще бъдат на разположение на Илиан Илиев.