Селекционерът на младежкия национален отбор на България Александър Димитров остана разочарован след загубата с 1:3 от Полша в евроквалификация, играна в София. Така нашите вече нямат шансове да се класират за шампионата на Стария континент, който ще се проведе следващото лято.

"Разочароващо е за всички. Съжалявам за тази загуба. Доста се постарахме и разузнахме добре съперника. Разполагахме с подкрепата от страна на първия отбор, защото имаше футболисти в полезрението на Илиан Илиев, а те бяха оставени при нас.

Поведохме с 1:0, но за съжаление срещу класния отбор на Полша имаше моменти, в които някои наши играчи нарушиха тактическата дисциплина. Ако бяхме реализирали за 2:2, мачът ставаше друг. Това са ключовите моменти в този двубой.

Не е оправдание, но имаме 7-8 контузени. Ако бяха при нас, щяхме да имаме друг облик. Това са реалностите. Благодаря на играчите за себераздаването. Те дадоха максимума от възможностите си. Имаме футболисти от 2004, 2005 и 2006 година.

Имаме облик. През цялата квалификация играхме със 7-8 човека, които са по-малки. Направихме добра основа в много добра перспектива. Хубаво е националните състезатели да получават повече време за игра и да са по-натоварени. Полша определено бяха по-подготвени от нас.

Няма мачове без значение за нас. Никога не сме мислели, че в националния отбор някога може да има двубой без значение. Ще се стремим към най-доброто към момента."

Снимка: Lap.bg