Селекционерът на Северна Ирландия Майкъл О'Нийл похвали България след мача между двата отбора. Пред повече от 13 000 фенове на стадион "Христо Ботев" в Пловдив нашите се наложиха с 1:0 с гол на Кирил Десподов в 40-ата минута. Преди попадението "лъвовете" уцелиха и две греди, а след почивката гостите бяха по-активният отбор на терена.

"Много разочароващо поражение за нас. Беше труден мач. Знаехме, че ще бъде физически двубой. Мисля, че това беше фактор в началото на мача. Впоследствие се справихме с това. Не взимахме верни решения в противниковата половина. Не сме гледали още ситуацията с гола, за да я анализираме, но тя реши мача. След почивката направихме промени състава. Надявахме се, че това ще ни даде малко повече предимство в противниковата половина", коментира след срещата О'Нийл. 

"Отборът на България е силен, физически отбор, печелиха много от персоналните двубои. Не се чувствахме комфортно. България беше доволен да играе на контраатака след гола. Ние трябваше да импровизираме. Вкарахме свежи футболисти от скамейката. Днес беше труден тест за нас. Втори мач само за три дни. Разочароващо е, че загубихме, но можем да извлечем доста поуки от срещата", допълни селекционерът на Северна Ирландия. 

"Очакванията към нас не трябва да са твърде големи. България се преобрази в последните 6-7 мача. Трябва да се учим от такива поражения. Стадионът е прекрасен. Атмосферата беше много добра. Знаехме, че домакинските фенове ще подкрепят своя отбор. Теренът беше труден и за двата тима, така че не можем да се оправдаваме", заключи Майкъл О'Нийл.

Снимка: Lap.bg