Преди години доста фенове са искали мачовете на националния отбор да бъдат в Пловдив, така че надявам се да дойдат хората и да ги подкрепят, защото момчетата го заслужават и имат шанс да спечелят групата. Това каза футболистът Тодор Неделев за БНТ по повод предстоящия мач на националите на стадион "Христо Ботев" срещу Северна Ирландия тази вечер.

Неделев смята, че тимът ни има шанс да спечели групата си в турнира Лигата на нациите. В първата среща отборът ни воден от Илиан Илиев записа нулево реми срещу Беларус в четвъртък, 5 септември.

"Нямаше късмет, наистина имаше доста положения нашият отбор. Това е футболът, идва следващият мач, дано го спечелят", коментира Тодор Неделев.

Футболистът коментира и срещата на България със Северна Ирландия преди 3 години. Тогава българският национален отбор победи Северна Ирландия с 2:1 в сблъсък от 8-ия кръг на световните квалификации в група „С“ на зона Европа. Два гола на Тодор Неделев в 53-ата и 63-ата минута донесоха пълния обрат за „лъвовете“.

"Спомням си, че Северна Ирландия ни поведе, през второто полувреме отбелязах два гола. Точно тогава се върнах след контузия и това беше първият ми мач след тази контузия и наистина беше специален мач за мен. Хубаво беше, че отбелязах два гола и успяхме да спечелим", сподели бившият национален състезател.

"Когато бъда повикан ще дам всичко от себе си за националния отбор, когато съм в националния отбор винаги съм давал и ще давам максимума", заяви Неделев.

Снимка: Lap.bg