Селекционерът на националния отбор по футбол Илиан Илиев коментира пред Diema sport предстоящия мач от Лига на нациите срещу Северна Ирландия. Срещата е днес от 19:00 часа на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив.

„Със сигурност след последния мач, в който не взехме трите точки, не сме в това настроение, в което трябваше и можеше да сме. Имаше добри моменти в мача, направиха момчетата това, което имахме като замисъл. Мисля, че е добра основа за предстоящия мач като самочувствие“, започна Илиев.

„Надяваме се да използваме позитивизма от предния мач. Всеки един от футболист знае, че имаме мач на 2-3 дни. Ако не си успял, имаш поправка. Надяваме се с помощта на публиката да победим. След мача не сме тренирали целия отбор. Вальо Антов има леки болки. Георги Костадинов се възстанови. За другите вече е въпрос на умора. Ние трябва да преценяваме къде да вкараме свеж човек и къде да запазим същия състав“.

„Северна Ирландия се представиха на добро ниво срещу Люксембург. Изключително агресивни, бърз преход. Играят с настроение. Ние трябва сме изключително концентрирани и агресивни в единоборствата. Преходът ни в защита трябва да е перфектен, защото имат футболисти, които играят на високо ниво в Англия.“, продължи Илиев.

„Всеки иска да побеждава, но има и други резултати в играта. Ние трябва да сме концентрирани в работата си на терена. Трябва да правим това, което трябва. Ако излезем да играем за резултат, трудно бихме го постигнали“, сподели националният селекционер.

„Благодаря за вниманието, което отделиха феновете. Усетихме, че има позитивизъм към отбора. Нашето послание е, че ще дадем максимума на терена, за да ги зарадваме. За първи път от доста време националният отбор ще играе у дома и то пред публика“, завърши Илиан Илиев.