Всички в националния отбор ме посрещнаха много добре. Това призна 25-годишният Фабиан Нюрнбергер, който попадна сред избраниците на селекционера на „лъвовете“ Илиан Илиев за предстоящите мачове от турнира Лига на нациите с Беларус и Северна Ирландия тази седмица, предаде репортер на БГНЕС.

25-годишният Нюрнбергер е родом от Хамбург. Той е играч на втородивизионния германски клуб Дармщат.

„Тук е много хубаво за мен и за семейството ми. Повиквателната има вече друга история. Имаше повече време. Да, трудно ще е. Всеки отбор е добър и има качества. Сега направихме анализ, трябва да уважаваме противниците си. Трудно ще ни е, но сме оптимистично настроени“, сподели той очакванията си за предстоящите двубои с Беларус и Северна Ирландия.

Нюрнбергер говори и за позицията си на терена. „Преди 2-3 години играх в средата, но сега играя от ляво като фулбек и там се чувствам най-добре“.

Повиканият от Илиев футболист разкри, че всички от националния отбор са го приели добре и че желанието му да помогне на тима. „Трудни са ми някои думи на български. Не познавах никого, но Груев беше играл в Германия. Много добре се отнасят с мен останалите, всички ме приеха добре. Семейството ми беше много щастливо от повиквателната, както и от Дармщат. Искам просто да играя футбол и да помогна на отбора. За мен последните мачове на България бяха солидни. Уча националния химн, но за първия мач няма да мога да го изпея“, пошегува се за финал той.