Капитанът на българския национален отбор по футбол Кирил Десподов вкара днес своя гол номер 14 с герба, а тимът завърши за втори път наравно в рамките на четири дни – 1:1 със Словения. Във вторник беше регистрирано равенство (0:0) при гостуването на друг еврофиналист – Румъния.

"Мачът беше тежък. Успяха да ни затруднят словенците, особено през второто полувреме и най-вече последните 15 минути. Нормално, имаше умора във всички, последен мач за нас за този сезон. Но генерално мисля, че се справихме добре и то срещу финалист на Евро 2024, започна Десподов.

Тъй като българският представителен отбор е сериозно подмладен, а някои поражения и неудачи бяха оправдавани именно с възрастта и липсата на опит, капитанът каза по този въпрос: "Очаквам младите да се вдигнат. Натрупаха доста опит, всеки един се справи до тук. А с опита идва и самочувствие, и по-добра игра. Това е налице в мачовете този месец".

След това той говори и за бъдещето – както с клубния си тим ПАОК, така и с националния отбор, на който му предстоят мачове в група С3 на турнира Лига на Нациите. Първият съперник там е Беларус на 5-и септември, а останалите два тима са Северна Ирландия и Люксембург.

"Реално имаме шанс с ПАОК да влезем в Шампионската лига, започваме от втори кръг там. Ще се борим до края, това е основна цел за мене в предстоящата есен. А с националния отбор е ясно – 1-о място в групата ни в Лигата на Нациите и мисля, че вече имаме нужния опит и добрата игра е на лице. Само трябва да си реализираме головете положения, да създаваме повече и победата ще бъде на лице. В последните мачове направихме равни резултати със силни противници, но когато трябва да трупаме точки, ще ни трябват и победи. Понеже ще играем в Пловдив, искам да кажа на привържениците ни там да дойдат и да ни подкрепят. Надявам се да има позитивизъм по трибуните. Ние играем за тях и за България".