Селекционерът на Румъния Едуард Йорданеску анализира играта на своя тим след равенството 0:0 с България. Това е предпоследната среща за румънците преди да пътуват за Германия. Според него, проблем е неумението на тима да вкарва голове и се надява, че това просто е било резултат от лош ден.

"Започвам с това, че благодаря на публиката, която беше с нас. Вторник е, мачът е късно вечерта, средата на седмицата е. Радвам се, че дойдоха и подкрепиха отбора", започна Йорданеску на пресконференцията. Той обаче беше попитан и как ще коментира освиркванията, които бяха насочени към него от източната трибуна на стадиона: "Уважавам мнението им и го приемам. Но искам да кажа, че сме на Европейското без загуба в квалификациите. Не на последно място мисля, че това е урок, който научих. Когато привържениците са търпеливи, тогава шансовете за успех са по-високи".

"Искахме да спечелим. Има много неща, които ще анализираме и съм сигурен, че когато дебютираме на Европейското, ще имаме друго лице. Процесът на подготовка не беше лесен. Заедно с щаба предполагахме, че няма да имаме добър синхрон на играта и това се видя. Но има неща, които се предполагат по подразбиране". 

"Мога да гарантирам, че ще сме по-добри в следващия мач. Нека бъдем търпеливи с момчетата. Беше важен тест. Исках резултата да е за нас, но няма значение. Всички виждаме, че има неща, които можем да коригираме оттук нататък. По-лошо е, когато загубиш от подобни грешки на европейското".

След това репортерите го попитаха какво не се е случило съобразно предварителния план за мача: "Бих искал в един домакински мач с България да създам повече изработени голови ситуации. Но ако трябва да кажа какво ме разстрои най-много, то това е, че бих искал да вкараме някои от онези две-три чисти възможности, които имахме, и пропуснатата дузпа. В Европа, ако не вкараш при две или три такива ситуации, е трудно да победиш. Но вярата ми в играчите остава".

След това той каза, че България вероятно също е била изненадана от нивото на Румъния, но всяко нещо си има обяснение: "Имаме добри играчи от средата към офанзивната зона. Но трябва да внимаваме и в защита. Ако погледнем България, може би се представихме под това, което те са очаквали".

След това специалистът каза, че има пет човека с оплаквания за контузии и той се надява, че няма нищо сериозно. Сред тях са капитанът Николае Станчу, Адриан Рус, Ръзван Марин.