Филип Кръстев изрази мнението си след хикса 1:1 срещу Азербайджан във втория мач на България от турнира FIFA Series. Фуфу вкара дебютния си гол за представителния отбор на „лъвовете“. Според него крайният резултат в срещата е закономерен.

„Да, резултатът беше закономерен. Азербайджан си спечели равния резултат със силния си натиск в края. Мачът беше равностоен. Жалко, че не успяхме да вкараме втори гол и мачът да отиде в наша полза“, започна коментара си Кръстев.

 „Отборът на Азербайджан беше по-свеж от и се виждаше по начина, по който играеха с топката. През повечето моменти на терена се чувстваше, че са по-добри на терена. Допуснахме повече грешки и прибързвахме. Имахме нашите силни моменти да ги пресираме. Трябваше да продължим така добре и през второто полувреме, както в края на първото, за да контролираме мача и да създаваме атаките и головите положения“, продължи халфът.

„Чисто отборно, с всеки мач започваме да се напасваме, да свикваме към това всеки един играч как играе. Когато не сме в националния отбор, всеки един от нас трябва да се развива и да става по-добър в клубния си тим. Когато дойдат мачовете на националния отбор, да покажем на какво сме способни, колективът да бъде на високо ниво и да израстваме с всеки изминал лагер. Трябва да сме готови за официалните мачове и да избягваме неточности, за да не бъдем наказвани“, заяви  Кръстев.