Селекционерът на България Ивайло Петев заяви преди мача с Дания от турнира Kirin Cup, че загубата с 2:7 от Япония трябва да бъде забравена по възможно най-бързия начин.

"Трябва да забравим злополучният мач с Япония, в който допуснахме много груби грешки в защита. Предимно на това отдавам и тежкия резултат, който се получи. Дания е силен и добре сглобен отбор, притежава и класни играчи".

"Вярвам в силите на отбора и знам, че може да се представим на ниво и да зарадваме феновете с добра игра и резултат", каза Петев пред местните журналисти, цитиран от официалния сайт на БФС.

Националите днес проведоха едночасовото занимание на стадион "Suita City" в град Суита (префектура Осака), който ще приеме и финала на турнира между съставите на Япония и Босна и Херцеговина.

В тренировката взеха участие всички играчи на разположение на селекционера Ивайло Петев. Полузащитникът Симеон Славчев и защитникът Георги Терзиев напуснаха преждевременно заниманието и отпадат от групата за двубоя с Дания поради травми.

България и Дания ще станат първите европейски отбори, които ще играят на стадион "Suita City". Домът на участника в местния елитен шампионат Гамба (Осака) е с капацитет 39,694 места и е открит на 10 октомври 2015 година.

Двата отбора се изправят в мач за третото място на турнира Kirin Cup 2016, на 7 юни, от 10:00 часа българско време.