Защитникът на македонския национален отбор Кире Ристевски коментира специално за Gol.bg утрешната контрола с България.

Мачът на стадион "Филип II" в Скопие започва от 20:00 часа, а бранителят познава нашия футбол отлично, защото през 2014 година игра в Славия. "Гледах мача ви с Португалия. Имате доста добри и доста лоши страни, които ще анализираме. Футболистите ви притежават качества и за това са в представителния тим. Срещу Португалия вратарят беше един от най-добрите ви играчи на терена. Познавам се с някои от националите ви, защото съм играл срещу тях, но не поддържаме връзка", каза 25-годишният Ристевски пред нашата медия.

България гостува в Скопие за последно преди две години и загуби с 0:2 контролната среща с голове в последните минути. "Да, помня мача. За този период при нас се промениха доста неща. Има много нови футболисти, атмосферата е добра и се надявам това да помогне за добри резултати", каза още Ристевски.

Той коментира и поражението с 0:1 от Словения в Копер преди няколко дни. "Загубихме един мач, в който се представихме добре. Надявам се така да се представим и срещу България. Но трябва да кажа, че Словения имаше доста голяма подкрепа от съдията. Не ни даде дузпа и позволи на съперника да играе доста грубо срещу нас", оплака се защитникът.

Накрая Ристевски заяви, че пази само добри спомени от Славия и някой ден би се върнал да играе у нас. "Имам добри впечатления от тима. Един от най-силните е в страната. Българският футбол е малко по-качествен от македонския, защото имате 2-3 по-добри отбора от нашите. Бих се върнал в "А" група, ако получа предложение, но сега имам отбор", завърши Ристевски, който от началото на годината играе в унгарския Вашаш Будапеща.

Веселин Коларов, Gol.bg