Вицето на БФС Йордан Лечков отново захапа Любо Пенев. Вчера Лече заяви, че БФС трябва да помисли за смяна на националния ни селекционер, а днес открито обяви, че Пенев трябва да подаде оставка, ако има достойнство.

Както е известно, в неделя вечерта футболните ни национали извъртяха срамно 1:1 с Малта в София и имат едва четири точки от четири мача.

Преди това победихме Азербайджан в Баку и паднахме от Хърватия в София и от Норвегия в Осло.

Днес се появиха информации, че Пенев ще получи 150 000 евро, ако договорът му бъде прекратен преждевременно.

Именно тлъстата неустойка е причината специалистът да не си подава оставката, което разгневи Лечков.

“Очаквам от Любо и от треньорското ръководство да си подадат оставката - да си тръгнат с достойнство и да ги съхраним като кадри, вместо ние да ги уволняваме", заяви Лече пред “24 часа”.

“Очаквам стъпката от тях - раздяла с достойнство и като приятели. Очаквам да направят стъпката най-скоро. А не да продължим да наливаме масло в огъня".

"Да, ще трябва да направят компромис с пари, но достойните хора правят именно така. Когато резултатите липсват, трябва да се носи отговорност".

"Още повече, когато ти е било подсигурено всичко - и пари, и повиквателни, и условия, и всички изисквания. Изпълнявали сме абсолютно всичко - и когато е имало нужда от най-малкия детайл за доброто на националния отбор, и когато имаше желание екипът да работи и в Ботев Пловдив".

"Затова очаквам мъжкарска постъпка. Приятелството си е приятелство, но работата си е работа. Вече казах, че самото ставане от стола на пресконференцията е безотговорно".

"Безотговорно е и да се крият от хората. Най-важната оценка е от негово величество зрителя. Ние хората ги изгонихме, а допълнително се крием от тях", добави Лечков.