Селекционерът на националния отбор Любослав Пенев заяви, че е останал много недоволен от показаното от своите играчи.

България изигра лош мач като домакин срещу Хърватия и загуби с 0:1 в квалификационна среща за Евро 2016.

"Аз лично не очаквах, че ще загубим. Не искам да бъда крайно критичен, но не е това, което се работи цяла седмица", коментира след мача Пенев.

"Характер и желание се показват когато се движим, тичаме, искаме топката и най-вече, когато топката е в краката, за да покажеш защо си на терена".

"Изневериха основни футболисти. В мач на надлъгване не можахме да се справим  с Хърватия. Класата си каза думата, това е истината".

"Ние тепърва ще говорим и ще анализиме с играчите. Изненадан съм дефакто, че малкък процент от това, което отиграхме се получи".

"Няма да правя сравнение с Хърватия, нито колективни. Не съм доволен от това, което видях. Едва ли не си мислим, че без изразходване на всички сили, без покриване, висока преса ще се получи".

Все пак селекционерът изрази оптимизъм за следващите мачове и смята, че този мач може да остане изключение.

"Това, че днес сме загубили не значи, че след 3 дни няма да спечелим.  Мач с мач не си приличат. Ще направя анализ защо не сме играли по начина, по който искаме. Един съперник ти позволява или не, но аз видях в много моменти възможности да реализираме това, което правихме на тренировките".

"Няма никакъв проблем, играчите ще се възстановят и всичко ще мине по план. Загубихме малко наивно, да не казвам с един, два или удара на Хърватия. Трябваше да сме по-концентрирани, особено когато топката беше в наше владение, а то беше в много нисък процент. А след като не владеем, няма как да отработим заученото".