ОФК Спартак (Плевен) се наложи с 2:1 над Монтана в първата среща от 10-ия кръг на първенството на България по футбол във Втора лига. Плевенчани вече имат 13 точки и се придвижиха на 9-о място. Гостите от Монтана претърпяха първо поражение през сезона, след като до момента имаха 5 победи и 4 равенства. Те остават 4-и с 19 точки, като пропуснаха шанса да излязат на 2-ото място.

Монтанчани, сочени като фаворити за влизане от Втора в Първа лига, можеха да открият резултата още в 20-ата минута. Илия Русинов си спечели дузпа, след като защитникът на домакините Иван Бакалски го фаулира в наказателното поле. Потърпевшият застана зад топката и стреля мошно, но топката се отби в горната греда, върна се пред вратата и след това защитниците на Спартак я изчистиха.

Пет минути след този пропуск Спартак стигна до първи гол, когато Преслав Антонов откри. Той скочи най-високо, изпревари Борислав Вакадинов и прати топката в мрежата.

Пристигналият от Бдин (Видин) Даниел Стоянов удвои преднината на Спартак в 34-ата минута, реализирайки добавка след подаване от свободен удар. Но и преди тези два гола спартаковци също можеха да вкарат, като и Преслав Георгиев, и Преслав Антонов се разминаха с чисти положения.

През второто полувреме тимът на Монтана вдигна темпото, наложи контрол в средата на терена, но стигна до едно попадение чак в последната минута. Разписа се резервата Виктор Добрев с глава, използвайки отбита топка от вратаря Боян Дишков.

Снимка: Официална Фейсбук страница на Спартак Плевен